XI-ият Международен есенен научно-образователен форум, който ежегодно се организира от Департаментът за информация и усъвършенстване на учители беше представен в предаването „Радиокафе“ по Българско национално радио. В разговор с водещата Гергана Пейкова представители на организационния комитет акцентираха върху възможността, която събитието традиционно предоставя, а именно – чрез участието на широк кръг учени и педагогически специалисти, експерти в образованието, представители на синдикални и неправителствени организации, да се анализира и представи една модерна визия за съвременното образование и съвременния учител. Тази година форумът отново ще осигури среда за диалог, в която участниците да споделят различни експертизи и решения за съществуващите предизвикателства в образованието. 

Екипът на организационния комитет на XI-ият Международен есенен научно-образователен форум на тема „Оптимизация на образователната среда“ отправи покана и от ефира на БНР за участие към заинтересованите. Заявки за участие могат да се изпращат до 16 октомври 2021 г., а подробна информация за форума, включително линк към Заявката за участие, можете да видите на следния адрес: ПОКАНА Директен линк към Заявката за участие: ТУК

В рамките на форума ще се проведе и награждаването на отличените участници в XV ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОДУКТИ. В него могат да вземат участие действащи учители по различни учебни дисциплини, директори, експерти от РУО и други педагогически специалисти, както и ученици. В конкурса са обособени четири категории: технологии, наука, изкуства и спорт. Срокът за кандидатстване е 1 ноември 2021 г. чрез попълване на формуляр.

Цялото интервю може да чуете на страницата на предавне “Радиокафе” БНР – София.