Състезание по компютърна лингвистика за ученици от прогимназиален и гимназиален курс

Имат ли езикознанието и математиката допирни точки? Могат ли да се решават езикови задачи?
Не пропускайте сами да отговорите на тези въпроси, като се включите в Петото състезание по компютърна лингвистика. Участието в състезанието отваря нови хоризонти, в които откривате малка част от начините, по които компютрите „разбират“ езика.
Станете част от Състезанието, ако сте ученик в прогимназиален или гимназиален етап на обучение! Ако сте преподавател, насърчете учениците си да участват в Състезанието! Ако имате близки, които са ученици на подходяща възраст, препоръчайте им и те да се включат!
Състезанието ще се проведе онлайн от 10:00 до 13:00 ч. на 8 май 2023 година чрез Образователната платформа на Института за български език към Българската академия на науките. През 2022 година в състезанието участваха 80 ученици и бяха раздадени 13 награди в две възрастови групи.
За участие в състезанието е необходима регистрация до 10:00 ч. на 8 май 2023 година на следния линк. Победителите ще се определят от комисия, която ще провери решенията на задачите. Резултатите ще бъдат обявени на 12 май 2023 година, петък, на страницата на състезанието. За победителите са предвидени награди, които ще бъдат връчени на 19 май 2023 година в Дома на Европа в гр. София (или изпратени по пощата).

Ако имате въпроси, свързани с регистрацията за Състезанието, можете да ни пишете на имейл: teacher@ibl.bas.bg.

Линкове към предходните състезания:

Състезание 2022 | Състезание 2021 | Състезание 2020

Демонстративно състезание 2018