В университета „Галата Сарай“ в Истанбул бе отбелязана тържествено 30-годишнината от присъединяването на България и Румъния към Международната организация на Франкофонията. Посланикът на Република България в Турция Ангел Чолаков и директорът на Департамента за информация и усъвършенстване на учителите проф. дфн Димитър Веселинов направиха подарък на университетската библиотека. Дарено бе шесттомното издание „Речник на френските думи в българския език“ с автори Анна Ангелова и Димитър Веселинов, издадено от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“. Събитието протече в присъствието на посланиците на Франция, Румъния, Люксембург и България в Турция, както и на официални лица от франкофонските консулски и културни служби в Истанбул.

По време на дискусионния форум проф. дфн Димитър Веселинов изнесе пленарен доклад на тема: „Франкофонските интерференции на Балканите“. В рамките на форума участваха професори и университетски изследователи от Румъния (проф. Флориан Туркану), Сърбия (проф. Станислав Стретенович) и Турция (проф. Енис Тулча).

 

 

 

 

 

 

 

Шесттомното издание „Речник на френските думи в българския език“ беше дарено на Университета „Галата Сарай“ / Новини и събития / Новини / Начало – Софийски университет “Св. Климент Охридски”